Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Handige tips voor het voorkomen van lekkages

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om lekkages te voorkomen, Hier zijn enkele handige tips om waterlekkages in je huis te voorkomen.

 

Regelmatig dakonderhoud

De beste tip die we kunnen geven ter voorkoming van lekkages is regelmatig dakonderhoud en het regelmatig inspecteren op mogelijke waterlekkages. Voor extra bescherming zijn er waterlekzoekers op de markt die je in kastjes onder gootstenen kunt plaatsen, op platforms van waterkokers, en zelfs bij de hoofdmeter.

 

Let op een verhoogd waterverbruik

Hoewel het regelmatig controleren van je waterverbruik je niet kan helpen voorkomen dat er een waterlek ontstaat, kan het je wel helpen een onzichtbaar lekkage op te sporen en snel actie te ondernemen om te voorkomen dat het groter wordt, en zo grotere schade te voorkomen.

 

Inspecteer je apparaten:

De verschillende onderdelen van je watergebruikende apparaten verouderen en raken versleten. Hierdoor kunnen afdichtingen van je wateraansluitingen kapotgaan. Als dit gebeurt, ontstaan er lekkages. Daarom moet je deze afdichtingen van je wasmachine, waterverwarmer, toilet, koelkast, en vaatwasser inspecteren.

 

Vervang de slangen van de wasmachine

De warm- en koudwatertoevoerslangen die op de wasmachine zijn aangesloten zijn meestal van rubber. Er stroomt voortdurend water door deze leidingen, ook als de wasmachine niet in gebruik is. Deze rubberen slangen hebben een gemiddelde levensduur van vijf jaar. Daarna beginnen ze te verslechteren met als gevolg een lekkage. Merk je beschadigingen aan deze slangen, of zijn ze op leeftijd, dan is het aan te bevelen ze te vervangen om lekkages te voorkomen.

 

Maak het water in je huishouden zachter

Soms kan het plaatselijke gemeentewater een te hoog mineraalgehalte hebben, waardoor zich minerale afzettingen in de waterleidingen kunnen vormen. Dit verhoogt de druk en versnelt corrosie op leidingen en armaturen. Een waterontharder voor je huishouden laten installeren kan de levensduur van je leidingen verlengen en lekkages voorkomen.

 

Voorkom dat leidingen bevriezen

Doe tenslotte alles wat je kunt om te voorkomen dat je leidingen in de winter bevriezen. Bevroren leidingen scheuren gemakkelijk, waardoor ze een ravage in je huishouden kunnen aanrichten en je veel geld aan reparaties kosten. 

Alles over Blauwe Druiven Bollen

Heb je ooit een blauwe druif gezien? Waarschijnlijk niet. Blauwe druiven zijn zelfs zo zeldzaam dat ze in veel delen van de wereld als een delicatesse worden beschouwd. Als je het geluk hebt ze te vinden, kosten blauwe druiven meestal een aardige duit. Maar waarom zijn ze zo duur? En waar komen ze vandaan?

Zeldzaam

Blauwe druiven zijn zo zeldzaam omdat ze ongelooflijk moeilijk te telen zijn. In tegenstelling tot andere druiven, die in de meest uiteenlopende klimaten kunnen worden geteeld, hebben blauwe druiven zeer specifieke omstandigheden nodig om te gedijen. Ze hebben warm weer en veel zonlicht nodig om vruchten te produceren, maar ze hebben ook koele nachten nodig zodat de suikers in de druiven zich goed kunnen ontwikkelen. Het vinden van een regio met het juiste klimaat is de helft van de strijd; de andere helft is het vinden van de juiste druivensoort 

Verschillende soorten

Er bestaan slechts een handvol blauwe druivensoorten, en elke soort is op zijn eigen manier kieskeurig. De bekendste blauwe druif is waarschijnlijk de "Delaware", die begin 1900 werd ontwikkeld. Tegenwoordig worden Delaware druiven nog steeds in beperkte hoeveelheden geteeld in New York en Pennsylvania. Een andere populaire blauwe druif is de Concord, waarvan gelei en sap wordt gemaakt. Concord druiven zijn inheems in Noord-Amerika en werden eeuwen geleden voor het eerst geteeld door inheemse Amerikanen 

 

Als je ooit een blauwe druif hebt gezien, prijs jezelf gelukkig. Deze zeldzame vruchten zijn heerlijk en mooi, maar ze zijn ook zeer moeilijk te kweken. Blauwe druiven vereisen specifieke klimaatomstandigheden en kunnen alleen in bepaalde delen van de wereld worden geteeld. De volgende keer dat je een blauwe druif te koop ziet, koop hem dan zeker! Die kans krijg je misschien nooit meer. Voor meer informatie over blauwe druiven of andere bloemen zoals tulpen kun je terecht bij bloembollenkopen.nl.

 

Tips om je balkon gezellig te maken

Heb je inspiratie nodig om jouw balkon gezelliger te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! We vertellen je in dit artikel hoe je de ruimte van je balkon het beste kunt benutten. We laten je zien hoe je met bijvoorbeeld een loungeset, gezellige verlichting en wat hang plankjes en verschillende planten ruimtebesparend kunt werken en jouw balkon eenvoudig omtovert tot een van de gezelligste plekjes van je huis! 

Bespaar ruimte

Items die je kunt gebruiken voor meerdere doeleinden doen het in een kleine ruimte als een balkon altijd goed! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een loungeset balkon met opbergruimte onder het zitvlak of krukjes die je zowel als tafeltje als zitplek kunt gebruiken. Ook opklapbare stoelen zijn gemakkelijk in gebruik wanneer je visite hebt en eenvoudig op te bergen wanneer je deze niet nodig hebt. 

Verlichting

Met de juiste verlichting kun je veel sfeer creëren. Zet bijvoorbeeld kaarsjes op tafel of ga voor een groot windlicht voor een extra sfeervolle zomerse avond op je balkon. Of ga voor een mooie lampenslinger, deze slingers geven warm licht waardoor je een magische sfeer creëert. De meeste lampenslingers zijn waterbestendig en daardoor perfect om buiten op te hangen. Heb je geen elektriciteitsaansluiting op je balkon? Kijk dan eens naar solar verlichting, hiermee ben je niet gebonden aan stroom. Daarnaast is deze vorm van verlichting energiebesparend, laad zichzelf op en kan je bovendien plaatsen waar je maar wilt! 

Decoratie

Met kussentjes geef je je balkon eenvoudig meer sfeer, en kussentjes zijn comfortabel om op te zitten. Combineer frisse kleuren en geef je balkon zo gezelligheid en een huiselijke sfeer. Wil je niet naar de witte stenen van je muur kijken? Verf de muur in een frisse kleur of kies voor leuke wanddecoratie. Zo geef je je balkon ook meer kleur en zorg je gemakkelijk voor een persoonlijke touch. Kies hiervoor wel decoratie die weersbestendig is, zodat je hier ook in de winter van kan genieten. 

Ga voor groen

Mooie opvallende bloempotten kunnen de perfecte eyecatcher voor je balkon zijn en zorgen bovendien dat je balkon meer kleur krijgt. Heb je een klein balkon, ga dan voor een bloembak of potten die je kunt hangen aan de balkonreling zelf, of werk in de hoogte en ga voor hangplantjes. Kijk eerst goed naar de ruimte die je hebt en kies aan de hand hiervan de bloembakken en potten.

Zorg voor voldoende privacy

Uiteraard wil je ook wel wat privacy als je lekker onderuit gezakt na een lange week werken op je balkonnetje zit. Een balkonscherm is een perfecte oplossing van het creëren van privacy. Balkonschermen zijn er in veel verschillende materialen. Wil je een natuurlijke uitstraling, ga dan voor riet. Wil je liever een strakke rustige uitstraling, kies dan voor bijvoorbeeld een mooie donkerblauwe of donkergroene stof. Je hangt een balkonscherm gemakkelijk tussen de tralies van je balkon. Ook mooi zijn grote planten en perfect om meer privacy te creëren. Maak een heg of kies voor grote planten in mooie potten of gebruik juist de eerder genoemde hangplanten om privacy te creëren. Zo zit je lekker beschut op je eigen balkon en waan je je al snel in vakantiesferen!