Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Weetjes over de beukenhaag

De beukenhaag is een bekend fenomeen in de Nederlandse tuinen. De beukenhaag is goed te herkennen aan zijn glanzende bladeren. De beukenhaag is zo bekend in de Nederlandse tuinen omdat het een natuurlijke sfeer en uitstraling creëert. Beukplanten.nl vertelt in dit artikel meer over de beukenhaag.

Eigenschappen van de beukenhaag

Het fijne aan de beukenhaag is dat hij bladhoudend is. Je hebt dus geen afvallende bladeren die het gazon in je tuin kunnen verpesten. Daarnaast is de beukenhaag ook perfect voor het nederlandse klimaat. Waardoor veel mensen traditioneel  voor de beukenhaag kiezen in hun tuin. Het mooie ervan is dat de beukenhaag in de herfst verkleurt naar echte herfsttinten. Daarbij kun je ook ervoor kiezen om niet de traditionele groene beukenhaag te nemen maar de rode beukenhaag.

Verjongen van de beukenhaag

Als de beukenhaag een tijdje niet is onderhouden en er verwaarloosd uitziet is het belangrijk om de beuken te verjongen. Dit kan door de oude stukken weg te snoeien,waardoor de jongere takken en blaadjes een nieuwe kans krijgen. Dit wordt ook wel verjongingssnoei genoemd. Bij het snoeien van de beukenhaag is het wel belangrijk dat er niet helemaal wordt teruggesnoeid tot aan de stam, want dan is de haag namelijk niet meer te herstellen. De beukenhaag moet ongeveer voor de helft worden ingekort. Dit in combinatie met het bemesten van de beukenhaag 2x per jaar. Dit houd de beukenhaag namelijk mooi en gezond.

Beukenhaag kopen bij een specialist

Ben je overtuigd over de beukenhaag en wil je dolgraag een beukenhaag in de tuin planten? Dan hoef je alleen nog op zoek naar een specialist op het gebied van de beukenhaag. Kijk daarbij ook direct welke beukenhaag meer geschikt is voor jouw tuin. De groene of de rode beukenhaag of wil je juiste een combinatie ervan. Weet je het niet precies dan kun je het natuurlijk ook altijd nog navragen bij de specialist op het gebied van de beukenhaag.