Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Informatie over de lavendel in tuinen

De lavendel is een veel voorkomende plant in tuinen in Nederland. Het hele jaar door zien ze er mooi uit en ruiken ze heerlijk. Kenmerkend aan de lavendel zijn de blauw-paarse bloemen. Ze kunnen als losse struik aangeplant worden, in pot of meerdere naast elkaar als border.

Lavendel aanplanten

Lavendel planten wij bij Gijtenbeek Tuinen vooral in het voorjaar aan, tussen maart en juni. Hier zijn meerdere soorten van, zoals de Lavandula angustifolia ‘Munstead’ en de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’. Deze populaire varianten van de Lavendel verschillen met name qua kleur en de standplaats. Eerstgenoemde is iets lichter van kleur en is uitstekend bestand tegen kou en wat vochtigere standplaatsen. De Hidcote daarentegen heeft weer prachtige bloemen in wit, roze, paarse of blauwpaarse.

Snoeien

Het snoeien doet u in de voorjaarsperiode en najaarsperiode. Bij jonge planten adviseren wij dit sowieso tweemaal per jaar te doen, zodat de Lavendel zich sneller gaat vertakken. Doe dit door in het voorjaar de planten zo diep mogelijk terug te snoeien. Houd hiervoor zo’n +/- 15 centimeter aan boven de grond. Om ervoor te zorgen dat er weer mooie bloemen aan komen, kunt u de grijze bladeren eraan laten zitten. Na de bloei kan er wederom gesnoeid worden. U haalt dan de uitgebloeide bloemstengels eraf. Doordat u ze op deze manier op de juiste manier onderhoudt, zorgt u voor mooie, volle planten.

Ook genieten van de Lavendel?

Wilt u ook deze mooie, paarse bloemen in uw tuin hebben? Neem dan contact met ons op! Wij plaatsen deze planten graag in uw tuin. Ook kunt u ze uiteraard zelf aanschaffen bij tuincentra of via specialisten online. Mocht u ze als border plaatsen, denk dan goed aan hoeveelheid stuks die u nodig heeft. Zo bent u er zeker van dat u niet teveel of te weinig planten aanschaft.

Buxusvervanger rechtstreeks van het veld

Bij Buxusvervanger.nl komt u nooit van een koude kermis thuis wanneer u kwalitatief goede en uiterst betaalbare planten wilt hebben. Dus is uw buxushaag aan vervanging toe omdat het is aangetast door de buxusmot of een schimmelziekte? Dan vindt u deze bij Buxusvervanger. De meest bekende vervanger is de Ilex crenata die we ook wel kennen onder de Nederlandse naam Japanse hulst. Deze sterke planten zijn resistent tegen ziektes en de buxusmot en vertoont vele gelijkenissen met de buxus. Het blad van deze buxus vervanger heeft dezelfde vorm en ook een mooie groene kleur. Net als de buxus is de Ilex crenata winterhard en kan het op iedere gewenste plek worden aangeplant. Daarmee is het een zeer goed alternatief.

Buxus vervanger online kopen

De buxus vervanger Ilex crenata is, net als de buxus, uitstekend te snoeien in iedere gewenste vorm. Wanneer u het als haag aanplant kunt u dit, door regelmatig te snoeien, een strakke en formele uitstraling geven. Zet u deze buxusvervanger in een pot bij de voordeur of op het terras dan is het bijzonder leuk om het in een bolvorm te snoeien of een indrukwekkende piramide. Misschien bent u een beetje huiverig om een vervanger online te kopen zonder dat u uw aankoop eerst hebt gezien. Dat is bij Buxusvervanger.nl helemaal niet nodig. Alle buxus vervangers worden gekweekt in de eigen kwekerij waardoor ze gegarandeerd goed van kwaliteit zijn. Na een bestelling wordt de buxusvervanger goed verpakt en zo snel mogelijk verzonden. Hierdoor heeft het nauwelijks te lijden onder het transport en blijft de buxusvervanger intact en vers. Een haagplant is bij Buxusvervanger.nl in diverse maten te verkrijgen. In een pot, als stekje of met een kluit: en alles van uitstekende en betaalbare kwaliteit.

Buxusvervanger populair

Wilt u toch wat anders als buxusvervanger in de tuin plaatsen dan is bijvoorbeeld de Portugese laurier een goede optie. Het heeft een hele ander uiterlijk dan een buxus maar is wel winterhard, heeft een prachtige groene kleur en is zeer geschikt als haag. Omdat deze buxusvervanger wat sneller groeit is het goed te gebruiken voor hoge hagen. Welke plant u ook kiest; u vindt het bij Buxusvervanger.nl.

Wat is een kokedama en hoe kan ik die kweken?

In dit artikel wil ik de hangende tuinen onder de aandacht brengen, ook wel de Japanse Kokedama genaamd. Een project voor binnenshuis. Erg leuk en handig als je van planten houd maar niet voldoende vensterbank ruimte hebt om het vol met planten te zetten. Zelfs als je wel de ruimte hebt, is het erg leuk een plekje te creëren waar je de planten aan de plafond heb hangen. Denk aan een serre of je keuken. Of zelfs voor buiten is er veel mogelijkheden. Van een afstand lijkt het net of je planten zweven!

 

Kokedama of toch een Japanse Notenboom?

Een plant die groeit uit een bol van aarde en mos. In Japan een erg gewilde manier van tuinieren, wat  veel weg heeft van de meer bekende Bonsai. Of ook wel Bonsai voor arme mensen genoemd. Wist je dat de Japanse Notenboom (Ginkgo Biloba) ook heel populair is? Je kunt dan genieten van zijn vruchten (noten) in de tuin. Deze moet je opvangen, laten drogen en vervolgens pellen om te kunnen eten. Ze zijn heerlijk van smaak en erg voedzaam.

Benodigdheden kokedama

Instructies voor het kweken

  1. Haal zoveel mogelijk aarde van de wortels af. Wees voorzichtig dat je de wortels niet teveel beschadigd.
  2. Meng de veen en akadama aarde door elkaar. Je hebt de juiste verhouding als je de aarde tot bolletjes kan vormen zonder dat het uit elkaar valt.
  3. Rol er bolletjes van, en gebruik eventueel een beetje water als nodig.
  4. Wees er zeker van dat de bolletjes voldoende ruimte hebben om de wortels te huisvesten.
  5. Neem wat droge sphagnum mos en wikkel dat voorzichtig om de wortels van het plantje. Dan bind het vast met de katoenen draad, die vanzelf zal oplossen na een tijdje.
  6. Maak een klein gaatje in een aarde bolletje en doe voorzichtig het plantje er in. Maak het gaatje weer goed dicht zodat het bolletje weer rond wordt.
  7. Als laatste doe je de mos, die je of gekocht hebt of uit een bos geplukt hebt, om het bolletje heen. Druk het in de aarde zonder dat je de vorm veranderd, en bind er weer katoenen draad omheen, of eventueel een leuke verpakkings touw.
  8. Hang het ergens op een leuk plekje aan je plafond en je hebt je eigen hangende tuin.
  9. Water geven doe je met een plantenspuit of eventueel de bol even in een emmer met water dompelen.

Boompjes met groente of fruit

Buiten dat je er van allerlei leuke planten in kunt potten, is het ook mogelijk er groente en zelfs fruit boompjes in te kweken (zoals een Perzikboom). Voor groente zou ik eerder kiezen voor plantjes als pepers, mini tomaatjes of paprika’s, omdat bijvoorbeeld sla niet zoveel zal opleveren daar je maar één plant per bol kan kweken. Tenzij je voldoende ruimte hebt om vele bolletjes aan je plafond te hangen. Houd er wel rekening mee met het kweken van groente en of fruit boompjes, dat je ze op een plek hebt hangen waar er voldoende zonlicht binnen kan komen.

 

Euonymus Japonicus aanplanten in de tuin

Wanneer u een liefhebber bent van groen in uw tuin, houdt van een winterharde groene haag en geen zin hebt aan veel onderhoud is het een goed plan om een Euonymus Japonicus haag aan te planten. Ook is de Euonymus Japonicus voor iedere snoeivorm heel geschikt. De plant kunt u solitair aanplanten of in een pot op het terras behoort dus zeker tot de mogelijkheden. De naam zegt u misschien niets maar de Euonymus Japonicus kennen we ook wel onder de naam Japanse Kardinaalsmuts of Green Spire. Het heeft prachtig gevormde blaadjes die licht gekarteld zijn en een glanzende donkergroene kleur hebben. Omdat de Euonymus Japonicus van oorsprong uit Japan komt is het gewend aan een zeeklimaat. Daar horen koude winters bij en daarom blijft het gehele jaar door mooi groen. 

De Euonymus Japonicus haag 

De Euonymus Japonicus  is een ijzersterke plant met een prachtig uiterlijk en past bij iedere tuininrichting. Het lijkt veel op een buxus maar is resistent tegen schimmelziektes en aanvreting door de buxusmot. Met deze vervelende zaken heeft de buxus de laatste jaren helaas wel te maken waardoor ze bruin en dor worden. Daarom wordt de Euonymus Japonicus ook wel gezien als een volmaakte buxusvervanger. Het kan op iedere standplaats worden aangeplant en groeit net iets sneller dan u van een buxus gewend bent. Dat wil niet zeggen dat het tot grote hoogte uitgroeit maar een maximum van zo’n 80 centimeter bereikt. Met de Euonymus Japonicus vormt u een lage en compacte groene haag waarvan u jaar in jaar uit kunt genieten.

Euonymus Japonicus kwekerij

Om de allerbeste Euonymus Japonicus te kopen moet u beslist bij Euonymusjaponicus.nl zijn. Alle planten komen uit de eigen kwekerij en ze leveren het gewenste aantal razendsnel tegen zeer lage prijzen. De Euonymus Japonicus wordt zorgvuldig en met veel aandacht opgekweekt waardoor ze uitgroeien tot oersterke en prachtige exemplaren. Dat is waarom u zelfs 3 maanden groeigarantie krijgt. De haagplant heeft een eigen site waarop allerlei handige tips te vinden zijn en u de planten kunt bestellen. Ook een vrijblijvende offerte opvragen behoort tot de mogelijkheden. Meer weten over de Euonymus Japonicus kwekerij? Bezoek de site van Euonymusjaponicus.nl

Het gebruik van opsluitbanden in de tuin

Opsluitbanden staan ook wel bekend als betonnen banden. Zoals het woord al zegt: ze sluiten bepaalde zaken op. In het geval van betonnen opsluitbanden kunt u hierbij denken aan bestrating. Ze vormen een barrière waardoor bestrating geen kant meer op kan. Tevens zorgen ze ervoor dat het onderliggende zand niet wegspoelt door neerslag of gaat verschuiven. Opsluitbanden plaatsen wordt dus sterk aangeraden bij een oprit, een terras of in de tuin. Ze zijn niet alleen functioneel om te gebruiken maar hebben ook een andere functie. Opsluitbanden zorgen er namelijk voor dat alles er strak en netjes afgewerkt uitziet. Ze zijn in diverse kleuren te koop zodat ze bij ieder ontwerp mooi passend en stemmig zijn.

Betonnen opsluitbanden kopen

Waar kunt u goedkoop kwalitatief zeer goede betonnen opsluitbanden kopen? Een echte aanrader hiervoor is Betongoed. Zij verkopen diverse betonproducten die u eenvoudig online kunt bestellen. Klanten zijn altijd erg tevreden over de service en snelle levering, de lage prijzen die Betongoed hanteert en de uitmuntende kwaliteit van de betonproducten. Wanneer u dus op zoek bent naar echt goede betonnen opsluitbanden bent u bij hen aan het juiste adres. Ze zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar en vervaardigd uit duurzaam beton. Dit materiaal heeft als groot voordeel dat het vele jaren mee gaat en het, onder invloed van diverse weersomstandigheden, niet gaat scheuren, barsten of krimpen. Bovendien zijn de betonnen opsluitbanden oersterk. Een voertuig kan er makkelijk overheen rijden zonder dat het daarvan schade ondervindt. Daarbij zijn opsluitbanden ook nog eens onderhoudsarm.

Welke maat opsluitbanden?

Om de juiste maat van de opsluitbanden te bepalen dient u rekening te houden met de hoogte van de bestrating. Ze moeten namelijk iets hoger zijn dan de bestrating. Meet dus eerst de hoogte van de bestrating en tel daar een paar centimeter bij op. Zo bepaalt u op een eenvoudige wijze de juiste hoogte van de opsluitbanden. De banden zijn bij Betongoed in lengtematen van een meter te koop. Graaf ze diep genoeg in en zorg ervoor dat ze mooi waterpas liggen. Wanneer u nog vragen heeft over de verwerking van betonnen opsluitbanden of andere informatie wenst kunt u dit altijd voorleggen aan de betonexperts van Betongoed.