Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Hoe geef je je tuin een update?

Je tuin is een van de belangrijkste elementen van het huis. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een mooie tuin hebt die up-to-date is. Een tuin zorgt voor de nodige ontspanning en tijdsbesteding. Gelukkig kun je zelf bepalen wat je allemaal in de tuin plaatst.

Omspitten

Als je tuin een bouwval is dan kun je het beste je tuin gaan omspitten. Door je tuin te gaan omspitten begin je eigenlijk met een nieuwe tuin. De beste tijd om te gaan omspitten is in de herfst of het begin van de winter. Zo kunnen de winterse weersomstandigheden op de grond inwerken. Spitten is een heel zwaar klusje, het is daarom niet nodig om de hele tuin in een keer te doen. Verder moet je ervoor zorgen dat je een goed passende spade hebt. Het vormt namelijk een aanslag op je spieren. Spitten zorgt voor een nieuw begin van een tuin. Dus als je niet weet waar je moet beginnen, begin dan met spitten.

Een veranda

Mocht je tuin te groot zijn en kan je huis wel een uitbouw gebruiken dan kan je ervoor kiezen om een veranda te bouwen. Je verlengt daarmee huis, daarnaast is het ook een goede investering. Het is een extra ruimte om in te leven. Voordat je een veranda gaat aanschaffen, moet je bepalen welke functie de veranda gaat hebben. Zoals de functie van de overkapping, het materiaal en de vloer. Als dat eenmaal is besloten dan kan je bij bijvoorbeeld bij tuincentrum Warentuin gaan kijken naar de verschillende modellen.

Kunst in de tuin

Als je meer van kunst houd dan kan je ervoor kiezen om diverse kunstobjecten in de tuin te plaatsen. Zoals bijvoorbeeld een waterval. Daarnaast is het leuk om je schutting op te pimpen met diverse wanddecoratie. Zo maak je je tuin persoonlijker.

Moestuin

Verder is het nog leuk om een gedeelte van je tuin tot moestuin om te toveren. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt omdat je zelf kan kiezen wat je gaat planten. Naast bloemen en planten kan je ook groente en fruit gaan verbouwen. Zo ga je ook gelijk een gezond leven tegemoet. Omdat het onderhouden van een moestuin ontspannend en leuk is. Verder zit je nooit stil met een moestuin.