Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Goede spullen om je tuin goed te onderhouden

Voor mensen die een tuin hebben, is het belangrijk om deze goed te kunnen onderhouden. Hierbij is het een noodzaak om de juiste spullen in bezit te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een gazon hebt, komen Gardena sproeiers goed van pas. Zo heeft Gardena onderdelen voor ieder aspect van je tuin, met het doel om deze tot het uiterste te verzorgen. Iedereen heeft een andere soort tuin. Zo hebben sommigen een tuin met veel groen, zoals een gazon en plantenbakken, en hebben anderen een tuin waarin ze veel betegeling hebben. Iedere tuin moet onderhouden worden, of het nu het gazon maaien is of het onkruid tussen de tegels weghalen. Iedereen met een tuin heeft dus goede spullen nodig om hun tuin te kunnen voorzien van de beste verzorging.

Een heg snoeien

Bijna elke tuin, hoe groot ook, heeft struiken, hagen of bomen. Als u een goed onderhouden tuin nodig heeft, is snoeien essentieel. De eerste is niet alleen om een ​​goed onderhouden tuin te krijgen, maar ook om dode bomen te verwijderen die ziekten en schimmels kunnen veroorzaken. Snoeien kan het hele jaar door, behalve als het onder het vriespunt of  erg heet is. Als het erg vriest en begint te snoeien, kan het de haag beschadigen. Snoeien bij te warm weer kan de onderste bladeren verbranden en snoeiafval verspillen. Zo hebben de meeste mensen een goede heggenschaar nodig om hun tuin te kunnen onderhouden. Het is namelijk erg prettig om een heg of klimop haag te hebben, aangezien dit een goed gevoel van ruimte geeft en rust uitstraalt.

Het onderhouden van de ondergrond

Bodemverzorging betekent vooral het verwijderen van onkruid, mos en grasresten. Er zijn veel manieren om van onkruid af te komen. Dit kan handmatig worden gedaan met behulp van een verticuteermachine. Kijk goed waar het onkruid zit en of je er veel  mee te maken hebt. Als er onkruid in het gras zit, heeft het geen zin om het eraf te branden. Heeft u een grote tuin, kijk dan eens naar een verticuteermachine met  grote werkbreedte. Deze machine kan niet alleen worden gebruikt om onkruid te verwijderen, maar ook om mos en grasresten uit je bodem te halen. Het verwijderen van onkruid, mos en grasresten verbetert de opname van lucht, water en voedingsstoffen in het gazon. En het staat garant voor een mooi en goed onderhouden gazon.

Het proces van de planten

Voor mensen met pllanten, is het belangrijk om te weten hoe je moet planten en verplanten. Dit wordt meestal gedaan met goed tuingereedschap. Om  te beginnen met het planten of verplanten van een plant, moet je eerst een gat  graven om de plant erin en eruit te krijgen. Voor kleine planten kan dit met een schop in de tuin. Gebruik een goede schop als het nog grotere planten of  bomen zijn. Gebruik een hark als u de gaten opnieuw wilt sluiten en de bodem plat wilt  maken voor netheid. Deze harken zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten en is bruikbaar voor  kleinere en grotere percelen. Met deze gereedschappen moet je dus een heel eind komen om je tuin zo goed mogelijk te kunnen verzorgen, voor iedere soort tuin, of je nou een groene tuin of een betegelde tuin hebt.

4 redenen om je deurbeslag op orde te hebben

Denk jij wel eens aan je deurbeslag? Bij het hebben van een prachtige woning zijn er allerlei details waar je aan moet denken, waaronder wat zich op jouw deur bevindt qua accessoires. Het hebben van acceptabel deurbeslag is dus zeker belangrijk. Ben jij benieuwd wat de redenen zijn achter het belang hiervan? Lees dan deze blog goed door, want je ontdekt hier de 4 redenen om je deur beslag op orde te hebben. Op deze manier weet jij zeker dat je de juiste keuze maakt door actief je deur beslag op orde te houden.

Met het juiste deurbeslag maak je jouw leven makkelijker

De eerste reden om je deurbeslag op orde te hebben, is doordat het jouw leven een stuk makkelijker maakt. Elke dag moet men met tientallen kleine dingetjes om kunnen gaan die irritatie op kunnen wekken. Denk dan bijvoorbeeld aan een deurklink dat moeilijk open of dichtgaat. Wanneer een probleem als deze plotseling verholpen zou zijn, is je leven net een tikkeltjes eenvoudiger geworden. Goede deurbeslag hebben is dus zeker geen slecht idee.

Je maakt een deur mooier

In de tweede plaats is je deur mooier maken ook een goede reden om je deurbeslag op orde te hebben. Deurbeslag dient namelijk tevens als kers op de taart van hoe jouw deur eruitziet. Je wilt immers geen roestige deurklink hebben waar mensen de vrees hebben dat ze Tetanus erdoor oplopen. Een deur moet uitnodigend zijn, en daarbij is deurbeslag een goed middel om dit voor elkaar te krijgen. Iedereen wil wel een glimmende deurklink of handgreep aanraken.

Geen verkeerde indruk op gasten

Een andere reden waarom jij jouw deurbeslag op orde wilt hebben, is om geen verkeerde indruk op je gasten te wekken. Het is namelijk belangrijk om gastvrij te zijn in Nederland. Daardoor wil je jouw gasten het zo comfortabel mogelijk maken. Daarbij helpt stroef of oud deurbeslag hier zeker niet mee. Daarom is het slim om je deur beslag op orde te hebben. Op deze manier krijgen gasten geen indruk dat jij niet je best doet. Zo laat je juist je gasten onder de indruk raken.

Je kiest voor een samenhangende stijl

Tevens is een reden voor het op orde hebben van je deurslag om een samenhangende stijl in huis te creëren. Het is belangrijk om een huis te hebben dat goed is ingericht. Hoewel de inrichting van een woning voor eeuwig subjectief zal zijn, is iedereen het er over eens dat een stijl van een huis samenhangend moet zijn. Daarbij moet je echter niet vergeten dat de stijlen deurbeslag samenhangend moet zijn. Op deze manier ziet je huis er namelijk veel mooier uit en is het daardoor ook fijner wonen. Een woning is pas echt van jou als haast alles ingericht is met jouw visie in het achterhoofd. Vergeet daarbij dus zeker niet de rol die deurbeslag hierin speelt.

Een kattenparadijs maken van je balkon

Een schattige kat in huis hebben kan een heel goed idee zijn. Een kat is een leuk dier om te aaien en mee te spelen. Volgens onderzoek kan het aaien van een kat een kalmerend effect hebben, wat erg handig is voor je gezondheid. Het hebben van een huiskat betekent echter ook dat je er goed voor moet zorgen. Je moet dus zorgen voor alles wat het nodig heeft, of het nu gaat om eten of andere behoeften, zoals een krabpaal en kattenbak. Als je erover nadenkt, waarom maak je dan niet ook van je balkon een kattenparadijs? Op die manier heeft je kat een privé zone waar hij zoveel kan spelen als hij wil. Als je geïnteresseerd bent in dit idee, zijn er nog een aantal andere dingen die je moet voorbereiden om van je balkon een speelplaats voor je kat te maken.

Krabpaal

Als je katten goed kent, moet je weten dat elke kat de gewoonte heeft om aan objecten te krabben. De voorwerpen die een kat gewoonlijk krabt, is iets dat zacht is, zoals stoffen, leer of rubber. Het zal dus niet verwonderlijk zijn om katten in een huis aan banken te zien krabben. Dit wil je natuurlijk niet met je mooie en kostbare banken. Het eerste dat je dus voor je kat moet halen, is een krabpaal. Dit item is speciaal gemaakt om door katten te worden gekrabd. Je kat zal hier hoogstwaarschijnlijk aan krabben en tegelijkertijd stoppen met krabben aan je bank. 

Krabton

Als je zowel een krab object als een plek wilt bieden om mee te spelen en een dutje te doen, dan kun je kiezen voor een krabton in plaats van een krabpaal. Als een krabpaal meestal alleen in de vorm van een paal is, heeft een krabton de vorm van een ton, waardoor er een compartiment in kan zitten. Het compartiment aan de binnenkant kan worden gebruikt als een plek voor je kat om te spelen en te slapen. Hoewel er krabpalen zijn met een aantal platforms om op te spelen, zijn krabtonnen nog steeds functioneler. Het is echter nog steeds beter zijn als je beide hebt, vooral als je meer dan één kat hebt.

Kattenbak

Een ander item dat je moet voorbereiden als je van je balkon een kattenparadijs wilt maken, is een kattenbak. Hoewel je er misschien al een in huis hebt, is het toch beter om er nog een op het balkon te plaatsen. Je kunt wilt misschien op het balkon poepen omdat hij zich er prettig bij voelt. 

Kattenluik

Hoewel een balkon een onderdeel van je huis is, heeft het een deur die het balkon scheidt van het binnengedeelte van je huis. Op bepaalde tijden, vooral 's nachts, sluit je hoogstwaarschijnlijk de deur. In dit geval vergeet je misschien dat je kat nog buiten is. Wanneer dit gebeurt, kan je kat aan de deur krabben en je van buitenaf roepen om de deur te openen. Aan de andere kant kunnen er momenten zijn waarop je kat naar het balkon wil om met zijn geliefde speelgoed te spelen en aan de krabton te krabben, maar niemand kan de deur openen. Om zoiets te voorkomen heb je een kattenluik nodig op de deur van je balkon. Zo kan je kat elke keer als hij wil naar het balkon.

Hoe ontstop je een dakgoot?

Hoewel dakgoten het regenwater in goede banen kunnen leiden, kunnen verstopte goten ook leiden tot dure reparaties of lekkages in huis. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je dakgoten schoonmaakt. Als je je afvraagt hoe je verstopte dakgoten kunt ontstoppen, lees dan snel verder. In deze blog een aantal tips van een dakdekker hoe je een dakgoot ontstopt.

 

Ga het dak op

Proberen de verstopte goten schoon te maken zonder het hele systeem te kunnen zien is geen veilige aanpak en zal uiteindelijk gewoon niet lukken. Het is belangrijk dat je een veilige manier vindt om jezelf op ooghoogte dakgoten te brengen.

 

Verwijder voorzichtig de gootbeschermers

Veel dakgootsystemen zijn uitgerust met efficiënte gootbeschermers, maar er is geen garantie dat er hier en daar geen vuil doorheen glipt. Als er alleen klein vuil is en niet te veel opeenhoping kun je misschien een slang in de goot laten lopen om de goten schoon te spoelen. 

 

Verwijder puin en doe het in een emmer

Pak een emmer en ga voorzichtig met je gehandschoende handen door de goten om bladeren, stokken, of ander vuil dat verstopte regengoten veroorzaakt te verwijderen. Het is gebruikelijk dat puin in de goten wordt geblazen en dat het na verloop van tijd met het regenwater mee naar beneden stroomt.

 

Test de waterdoorstroming

Als je er zeker van bent dat je al het vuil uit de goten hebt verwijderd, is het tijd om de waterdoorstroming te testen. Pak een tuinslang en laat snel bewegend water door de goten stromen om te controleren of je geen plekken met ophopend vuil over het hoofd hebt gezien.

 

Spoel de regenpijp door

Tenslotte is het belangrijk dat je gootaccessoires die net zo gemakkelijk verstopt kunnen raken niet over het hoofd ziet, zoals de regenpijp. Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat de regenpijp net zo helder en schoon is als de dakgoten is de tuinslang te gebruiken om water onder hoge druk van boven naar beneden te laten stromen.

 

Schakel een dakdekker in

Heb je hulp nodig bij het ontstoppen van een dakgoot. Schakel dan een dakdekker bij je in de buurt in. In een mum van tijd is je dakgoot ontstopt.

 

Zo voorkom je wespennesten

Wil je een wespennest weghalen of wil je weten hoe je een wespennest voorkomt? Lees dan snel verder! Want in deze blog vertellen we je meer over hoe je op veilige wijze een wespennest weghaalt en hoe je het voorkomt.

 

Hoe voorkom je een wespennest?

Enkele van de natuurlijke manieren om een wespennest te voorkomen zijn:

 

·       Verwijder voedselbronnen buiten (vooral zoet gebak en suikerhoudende dranken) en houd deuren en ramen gesloten. Zorg er daarnaast voor dat vuilnisbakken dicht blijven en regelmatig geleegd worden

 

·       Zet lichten uit. Wespen worden aangetrokken door licht, dus als je na zonsondergang buiten zit hou de lichten dan uit. Een citronella kaars is een goede manier om sfeer te brengen en wespen op afstand te houden.

 

·       Zet een nep nest op. Volgens Nature Holds The Key zijn wespen territoriaal, wat betekent dat als ze denken dat er een andere kolonie in de buurt woont, ze uit de buurt van je eigendom zullen blijven. Als ze een ander nest (of je nepnest) zien, zullen ze waarschijnlijk vertrekken.

 

·       Vermijd zoete geuren. Wespen worden aangetrokken door zoet ruikende geur. Als je buiten zit, vermijd dan zoet geuren dat ze aantrekt. Plant geurige kruiden (wespen verafschuwen hun krachtige geur)

 

·       Blijf kalm. Veel lawaai en bewegen zal de wespen alleen maar verergeren, waardoor ze in de verdediging gaan en steken. Als een wesp je buiten eten verstoort, neem het eten dan rustig mee naar binnen en wacht tot hij weg is.

 

Een wespennest weghalen

Een wespennest weghalen kan gevaarlijk zijn. Dit omdat wespen erg agressief kunnen worden als ze zich bedreigd voelen. Om het nest te verdedigen zullen ze je kunnen steken. En anders dan bij bijen gaat een wesp niet door na één steek, dus kan je meerdere keren steken. Daarom moet je dit alleen doen als je weet hoe dit moet.

 

Om je gezin en jezelf veilig te houden is het verstandig om de hulp van een professionele wespenbestrijder in te schakelen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder je een wespennest laat weghalen, hoe minder agressief de kolonie zal zijn.