Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Bloembollen online bestellen

Rond de oktobermaand zie je ze om je heen in de diverse tuincentra, winkels en supermarkten al verschijnen: de bloembollen. Zakken of kistjes vol met tulpen-, crocussen-, hyacinthen- en narcissenbollen in diverse kleuren en het aantal bollen per verpakking. Tegenwoordig is het aanbod excotische bloembollen ook veelvuldig aanwezig. Denk eens aan Canna's, Eucomis en Aronskelken. Deze bloembollen moeten voordat de vorstperiode begint de grond in om zo in de lente van de eerste bloemen te kunnen genieten. Van die eerste tekens van de lente wordt ieder mens blij. Zomerbollen verfraaien je tuin en zijn een leuke aanvulling op de vaste planten die dan nog niet echt veel kleur en fleur aan de tuin geven. Niet alleen voor in de border, maar ook toepasbaar in potten en manden of om je balkonnetje op te fleuren. Denk er wel aan dat bollen in potten en manden pas naar buiten kunnen na de ijsheiligen. Er is volop keuze en er zijn vele mogelijkheden om ze aan te schaffen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dit vanuit je luie stoel achter je computer te regelen. We worden in dat opzicht, lijkt het wel, steeds makkelijker, alles is online te koop dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je googled "bloembollen" en je krijgt in de zoekmachine een scala aan sites waar je terecht kunt. Vaak geven deze sites tegelijkertijd nuttige tips en plantinstructies.

Het bestellen en de aflevering

Aan het transport van de bestelling hangt echter wel een prijskaartje. Maar het kan voorkomen dat die kosten vanaf een bepaald bedrag niet in rekening worden gebracht. Woon je in het buitenland dan kunnen die transportkosten aardig oplopen en zul je moeten afwegen of je het er voor over hebt, want speciaal voor de aanschaf van bloembollen naar Nederland rijden is ook een dure aangelegenheid. Er is veel concurrentie en dus moet je wel goed kijken naar voorwaarden,de prijs en portokosten, daarin zijn grote verschillen. D.m.v. aantrekkelijk foto's kun je de bollen op kleur en soort kiezen. Houd je van een bont geheel of blijf je liever bescheiden en kies je voor "ton sur ton"? De voorpret van een perk met tulpen en andere lenteboden is al een feestje op zich.

Moestuinbakken

Moestuinbakken zijn aan een sterke opmars bezig. Je ziet ze steeds vaker en dat is op zich ook wel logisch. Er zijn namelijk bakken voor elke woonsituatie en door bakken te gebruiken heb je vandaag nog een eigen kweektuin en kweek je heel eenvoudig je eigen verse ingrediënten. Met moestuinbakken geniet je op gezonde wijze uit eigen (kweek)tuin.

Van hout, plastic, steen of stoeprand
Je kunt ervoor kiezen om gewoon kant-en-klare bakken aan te schaffen. Dat is wel zo gemakkelijk. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf je bakken te maken. In dat geval is het wel zaak om het juiste en dus duurzame materiaal te kiezen. Met deze bakken kun je prima zelf maken van onder meer hout, maar zeker ook van gerecycled plastic, steen, stoeprand of gevlochten wilgentenen. Welk materiaal je kiest is afhankelijk ook van de rest van je tuin en de uitstraling die je de tuin wilt geven. Kies wel voor duurzame materialen als je zo lang mogelijk van je eigen moestuintje wilt genieten.

Zorg dat je er niet in hoeft te staan
De standaard moestuinbak is 120 bij 120 centimeter en 20 centimeter diep. Uiteraard zijn er moestuinbakken van andere afmetingen beschikbaar en maak je zelf een moestuinbak dan bepaal je uiteraard helemaal zelf hoe groot de moestuinbak wordt. Zorg er wel voor dat je altijd gemakkelijk bij de plantjes in je moestuinbak kunt komen zonder dat je erin hoeft te staan. Voor je het weet vertrap je namelijk per ongeluk je zorgvuldig en met liefde gekweekte plantjes.

Moestuinbakken op poten
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een moestuinbak op poten, dan is het probleem om er al dan niet in te stappen helemaal niet aan de orde. Onder die poten kun je – als je wilt- ook nog wieltjes maken en is de mobiele moestuinbak een feit. Dit kan best handig zijn, bijvoorbeeld om je moestuinbak meer zonlicht te kunnen bieden door de bak af en toe even richting zon te verplaatsen of als je de moestuinbak wilt beschermen tegen hevige neerslag. Moestuinbakken op poten hebben meer voordelen. Het werkt prettiger, is beter voor de rug en bespaart ook nog eens ruimte. Daarnaast kun je de ruimte onder moestuinbakken benutten als opbergplek.

Anti-worteldoek
Uiteraard is het gebruik van anti-worteldoek aan te raden. Heb je een moestuinbak op de grond en zonder bodem, maak het anti-worteldoek dan tenminste tien of twintig centimeter breder en lager dan de moestuinbak zelf voor optimaal gebruik. Heb je een moestuinbak met bodem, maak dan het doek vast aan de binnenkant van de bak.

Begin vandaag nog je eigen moestuin
Moestuinbakken maken een eigen moestuin in elke woonsituatie mogelijk, want je plaatst de bakken ook op terras of balkon. Ook voor mensen met rugklachten die graag met een moestuintje bezig zijn, is een moestuinbak – mits op poten uiteraard- perfect. Vergeet je niet als je van plan bent moestuinbakken te maken of kopen ook handig handgereedschap aan te schaffen? Want je wilt uiteraard wel prettig werken in je eigen moestuin die je als je wilt vandaag nog kunt beginnen.


Tuin (opnieuw) bestraten? Dit moet je weten

Kan jouw tuin wel een opfrisser gebruiken? Dan kan je er voor kiezen om jouw tuin opnieuw te bestraten. Door de bestrating van de tuin te vervangen kan de uitstraling van de gehele tuin aanzienlijk verbeterd worden. Het bestraten van de tuin is een flinke klus die veel voorbereiding nodig heeft. Zo moet je een nieuw soort bestrating kiezen, moeten de werkzaamheden gepland worden, moeten de juiste materialen worden besteld en moet er een goede ondergrond worden aangelegd. Wij vertellen alles wat je moet weten over het (opnieuw) bestraten van jouw tuin.

De juiste bestrating

De bestrating beslaat een zeer groot gedeelte van de tuin, waardoor het ook voor een groot gedeelte de uitstraling van de tuin bepaalt. Laat jij de tuin alleen opnieuw bestraten en blijft de rest van de tuin intact? Dan is het belangrijk dat de bestrating goed bij de rest van de tuin past. Heb jij een moderne tuin? Vermijd dan bestrating met een klassiek uiterlijk. Door te kiezen voor bestrating die helemaal bij jouw tuin past, blijft de mooie uitstraling van jouw tuin bewaard.

Lang genieten van jouw bestrating

Wil jij lang genieten van jouw bestrating? Dan is het belangrijk dat jouw bestrating op de juiste wijze wordt aangelegd. Bestrating met een lange levensduur is voorzien van goede waterafvoer, riolering en een stabiele ondergrond. Door jouw bestrating te voorzien van een goede waterafvoer en riolering, voorkom je dat er op een regenachtige dag plassen op de bestrating vormen. Plassen kunnen op lange termijn verzakkingen en aanslag veroorzaken, waardoor jouw bestrating een haveloze uitstraling krijgt. Niet alleen goede waterafvoer en riolering kunnen verzakkingen voorkomen. Door een stabiele, goed verdichte ondergrond te realiseren, worden verzakkingen in jouw bestrating nog beter voorkomen.

Het bestraten van de tuin uitbesteden

Wil jij zeker weten dat jouw tuin op de juiste wijze wordt bestraat? Dan is het aan te raden om het bestraten van de tuin over te laten aan een ervaren stratenmakersbedrijf. Een stratenmakersbedrijf weet alles over het bestraten van tuinen, terrassen en opritten. Ze kunnen jou adviseren over de juiste soort bestrating voor jouw tuin en voeren alle werkzaamheden omtrent het bestraten van jouw tuin voor je uit. Wil jij een stratenmakersbedrijf inhuren voor het bestraten van jouw tuin? Kies dan voor een stratenmaker met voldoende ervaring op het gebied van waterafvoer, riolering en het creŽren van een goede, verdichte ondergrond. Zo weet je zeker dat jouw bestrating op de juiste wijze wordt aangelegd en kan jij er jarenlang onbezorgd van genieten.

Deze planten mogen niet ontbreken in een onderhoudsarme tuin

Wil jij graag genieten van een prachtige groene tuin, maar heb je niet veel tijd voor het tuinonderhoud? Dan is een onderhoudsarme tuin iets voor jou. Een onderhoudsarme tuin is zo ingericht dat het onderhoud van de tuin minimaal is. Dat betekent dat de bestrating, de beplanting en de erfafscheiding weinig onderhoud behoeven. Een onderhoudsarme tuin laten aanleggen zorgt er voor dat jij minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van jouw tuin, zodat je meer tijd overhoudt om er van te kunnen genieten. Wil jij een onderhoudsarme tuin aanleggen en ben je op zoek naar passende beplanting? Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke planten niet mogen ontbreken in jouw onderhoudsarme tuin.

Bodembedekkers

In een onderhoudsarme tuin is onkruid niet welkom, omdat het bestrijden van onkruid veel tijd kost. Om onkruidgroei te voorkomen zijn bodembedekkers daarom onmisbaar. Bodembedekkers zijn laagblijvende planten die over de bodem groeien en de bodem volledig bedekken. Omdat bodembedekkers de bodem volledig bedekken, is er geen ruimte voor onkruid. Hierdoor ben je geen tijd meer kwijt aan onkruid wieden.

Siergrassen

Wil jij dat jouw onderhoudsarme tuin een vriendelijke en sierlijke uitstraling krijgt? Dan zijn siergrassen onmisbaar. Siergrassen zijn prachtige grassen die de tuin een zachte en vriendelijke uitstraling geven. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en soorten. Zo kan je kiezen voor siergrassen met een blauwige gloed of siergrassen met een prachtige roze bloei. Het grote aanbod siergrassen zorgt er voor dat er voor elke tuin een passend soort verkrijgbaar is.

Klimplanten

Ook in een onderhoudsarme tuin kan je genieten van een natuurlijke, groene erfafscheiding. Door bijvoorbeeld een klimop tegen een ijzeren raamwerk op te laten groeien, creëer je op eenvoudige wijze een prachtige groene erfafscheiding die gemakkelijk te onderhouden is en weinig onderhoud behoeft. Op zo nu en dan een kleine snoeibeurt na behoeft de klimop nagenoeg geen onderhoud, waardoor jij altijd direct van jouw mooie groene erfafscheiding kunt genieten.

Tuinplanten kopen voor een onderhoudsarme tuin

Wil jij tuinplanten kopen voor een onderhoudsarme tuin? Jouw onderhoudsarme tuinplanten koop je vandaag de dag eenvoudig online bij een planten webshop. Door jouw tuinplanten online te bestellen hoef je niet het dichtstbijzijnde tuincentrum te bezoeken, maar kan jij jouw bestelling gewoon vanaf de bank samenstellen. In een planten webshop vind je een groot aanbod tuinplanten voor een onderhoudsarme tuin. Voor elk budget en elk soort onderhoudsarme tuin zijn er passende planten verkrijgbaar. Na het afronden van de betaling worden jouw tuinplanten voorzichtig verpakt en zorgvuldig vervoerd naar jouw woning of afleveradres, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt met jouw onderhoudsarme tuin.

Hoe geef je je tuin een update?

Je tuin is een van de belangrijkste elementen van het huis. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een mooie tuin hebt die up-to-date is. Een tuin zorgt voor de nodige ontspanning en tijdsbesteding. Gelukkig kun je zelf bepalen wat je allemaal in de tuin plaatst.

Omspitten

Als je tuin een bouwval is dan kun je het beste je tuin gaan omspitten. Door je tuin te gaan omspitten begin je eigenlijk met een nieuwe tuin. De beste tijd om te gaan omspitten is in de herfst of het begin van de winter. Zo kunnen de winterse weersomstandigheden op de grond inwerken. Spitten is een heel zwaar klusje, het is daarom niet nodig om de hele tuin in een keer te doen. Verder moet je ervoor zorgen dat je een goed passende spade hebt. Het vormt namelijk een aanslag op je spieren. Spitten zorgt voor een nieuw begin van een tuin. Dus als je niet weet waar je moet beginnen, begin dan met spitten.

Een veranda

Mocht je tuin te groot zijn en kan je huis wel een uitbouw gebruiken dan kan je ervoor kiezen om een veranda te bouwen. Je verlengt daarmee huis, daarnaast is het ook een goede investering. Het is een extra ruimte om in te leven. Voordat je een veranda gaat aanschaffen, moet je bepalen welke functie de veranda gaat hebben. Zoals de functie van de overkapping, het materiaal en de vloer. Als dat eenmaal is besloten dan kan je bij bijvoorbeeld bij tuincentrum Warentuin gaan kijken naar de verschillende modellen.

Kunst in de tuin

Als je meer van kunst houd dan kan je ervoor kiezen om diverse kunstobjecten in de tuin te plaatsen. Zoals bijvoorbeeld een waterval. Daarnaast is het leuk om je schutting op te pimpen met diverse wanddecoratie. Zo maak je je tuin persoonlijker.

Moestuin

Verder is het nog leuk om een gedeelte van je tuin tot moestuin om te toveren. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt omdat je zelf kan kiezen wat je gaat planten. Naast bloemen en planten kan je ook groente en fruit gaan verbouwen. Zo ga je ook gelijk een gezond leven tegemoet. Omdat het onderhouden van een moestuin ontspannend en leuk is. Verder zit je nooit stil met een moestuin.