Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Zo levert het verhuren van je kamer veel geld op

Je hebt vast wel meegekregen dat de huizenprijzen boven het plafond uit stijgen. Zo zijn de huurprijzen van kamers in Amsterdam met vijf procent gestegen. Voor studenten, die al een kamer weten te vinden, betalen in Nederland gemiddeld meer dan 400 euro. Als je binnenkort je kamer wilt verhuren kan je flink hierop verdienen. Hoe bepaal je een hoge huurprijs? Hierbij ontdek je 3 tips om je kamer meer waard te laten worden.

1.)Verdiep je in de woningwaardestelstel

 

Je mag alleen de huurprijs zelf bepalen als je woning in de vrije woningsector valt. Aan de hand van het aantal punten wordt het type sector bepaald. Voor elk onderdeel van je woning, bijvoorbeeld de zolder en de keuken, ontvang je punten. Het totaal aantal punten bepaalt de waarde van de woning. Via de huurcommissie kan je berekenen hoeveel punten jouw woning heeft.

Valt je kamer onder een sociale huurwoning? Dan zit je aan veel regels gebonden. Dit is het geval als de huurprijs maximaal € 710,68 bedraagt. Voor kamers geldt dat de huurprijs hiervoor met maximaal 3,1 procent verhoogd mag worden.

Als je woning in de vrije sector valt gelden deze regels niet. Je hebt hierbij dus niet te maken met maximale huurpercentages waar je aan moet houden. Wel mag je hier maximaal eens in het jaar de huurprijs verhogen.

2.)Verduurzaam je woning

 

Steeds meer woningzoekenden zijn op zoek naar woningen waar al duurzame maatregelen zijn getroffen. Een gunstige energielabel kan voor extra punten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende groen rond het huis, zoals balkonbloembakken, en zonnepanelen. Als je het niet zeker weet kan je altijd aan een specialist vragen welke maatregelen je moet nemen om de waarde te verhogen.

3.)Investeer in je woning

 

Tot slot is het aan te raden om te investeren in je woning als je een kamer wilt verhuren. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide keuken of een mooie badkamer. Bij een investering van tienduizend euro krijg je extra punten!