Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Wat is het beste visvoer voor jou vijvervissen?

Wist jij dat het soort visvoer enorm belangrijk is voor de gezondheid van zowel de vissen als de gezondheid van de vijver? Het is een onderwerp dat niet vaak wordt besproken, maar wel degelijk belangrijk is om te weten als vijvereigenaar. Het visvoer moet worden afgestemd op het soort vissen en de hoeveelheid vissen in verhouding met de grootte van je vijver. In dit artikel lees jij wat het beste visvoer is voor jouw vijver.

Welke soorten visvoer zijn er allemaal?

Allereerst moet in kaart worden gebracht welke soorten visvoer er zijn, want hoe kun je anders weten waar je uit kunt kiezen. In Nederland zijn er vijf verschillende soorten visvoer:

Vlokken of schilfers

Dit is de meeste bekende en meest gebruikte vorm van visvoer. Naar schatting bestaat ongeveer 90% van het visvoer op de markt uit vlokken of schilfers. De vlokken bestaan uit samengeperste voedingsstoffen die drijven op het water. Mits je niet te voer geeft blijven de vlokken drijven aan het wateroppervlak en zinkt het niet naar de bodem. Dit is gunstig voor de gezondheid van je vijver aangezien het voedsel hierdoor niet gaat rotten.

Drijvende sticks voor grote vissen

Deze vorm van visvoer wordt voornamelijk gebruikt voor grotere vissen. Ook de sticks blijven drijven aan het oppervlak, hierdoor moeten de vissen naar boven komen en kan je de vissen goed aanschouwen.

Korrels voor het groeien van je vis

De korrels worden gebruikt om het gewicht van vissen te laten nemen. Ook hierin zitten voedingsstoffen, maar deze korrels nemen ook vocht op. Dus als de vis deze doorslikt zetten deze uit in de maag van de vis.

Pastilles voor de bodemeters

Pastilles zijn zware, compacte tabletten die naar de bodem zinken. Voornamelijk grondvissen hebben deze vorm van visvoer nodig.

Het is dus afhankelijk van wat voor vissen jij hebt en welk formaat de vijver heeft.