Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Hou jij van de natuur? Zo breng je de natuur in je tuin

Ben jij echt iemand die zich het prettigst voelt in de natuur? Dan kunnen deze tips je misschien wel helpen om de natuur ook een beetje in jouw tuin te brengen. Je hoeft namelijk niet een strakke en betegelde tuin te hebben om er in de zomer gebruik van kunnen te maken. Wil jij weten hoe je een echte natuurtuin krijgt? Dat lees je in dit artikel.

 

Bloemen en planten

Als mensen denken aan te natuur dan denkt iedereen gelijk aan bloemen en planten. Dit kan je ook terug laten komen in je eigen tuin. Als je opzoek bent naar een kleurrijke tuin dan kan je kiezen voor planten zoals de hortensia, lavendel, camellia of rozenstruik. De hortensia is een plant die er in verschillende kleuren is. Een camellia is een sierlijke struik met roosachtige bloemen. Doe de planten in mooie plantenbakken of verpot ze in jouw tuin. 

 

Een vijver

Wat ook een heel natuurlijk gevoel geeft, is een vijver in de tuin. Om ervoor te zorgen dat de vijver waterdicht is en het niet opgenomen wordt door het zand, heb je vijverfolie nodig die je in het gegraven gat legt. Ook heb je een vijverpomp nodig, die zorgt ervoor dat je een gezonde en schone vijver behoudt. Om de natuur nog meer terug te laten komen, is het leuk als je waterplanten plaatst. 

 

Moestuin

Om je tuin helemaal af te maken kan je een moestuintje beginnen. Je moet de grond goed voorbereiden. Je moet niet te diep zaaien, hierbij is de kans groter op rotten. Je kan er ook voor kiezen om eerst de moestuin in potjes te doen en dan later te verpotten. Zo kan je allerlei lekkere groenten uit je eigen tuin eten.