Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Tuin (opnieuw) bestraten? Dit moet je weten

Kan jouw tuin wel een opfrisser gebruiken? Dan kan je er voor kiezen om jouw tuin opnieuw te bestraten. Door de bestrating van de tuin te vervangen kan de uitstraling van de gehele tuin aanzienlijk verbeterd worden. Het bestraten van de tuin is een flinke klus die veel voorbereiding nodig heeft. Zo moet je een nieuw soort bestrating kiezen, moeten de werkzaamheden gepland worden, moeten de juiste materialen worden besteld en moet er een goede ondergrond worden aangelegd. Wij vertellen alles wat je moet weten over het (opnieuw) bestraten van jouw tuin.

De juiste bestrating

De bestrating beslaat een zeer groot gedeelte van de tuin, waardoor het ook voor een groot gedeelte de uitstraling van de tuin bepaalt. Laat jij de tuin alleen opnieuw bestraten en blijft de rest van de tuin intact? Dan is het belangrijk dat de bestrating goed bij de rest van de tuin past. Heb jij een moderne tuin? Vermijd dan bestrating met een klassiek uiterlijk. Door te kiezen voor bestrating die helemaal bij jouw tuin past, blijft de mooie uitstraling van jouw tuin bewaard.

Lang genieten van jouw bestrating

Wil jij lang genieten van jouw bestrating? Dan is het belangrijk dat jouw bestrating op de juiste wijze wordt aangelegd. Bestrating met een lange levensduur is voorzien van goede waterafvoer, riolering en een stabiele ondergrond. Door jouw bestrating te voorzien van een goede waterafvoer en riolering, voorkom je dat er op een regenachtige dag plassen op de bestrating vormen. Plassen kunnen op lange termijn verzakkingen en aanslag veroorzaken, waardoor jouw bestrating een haveloze uitstraling krijgt. Niet alleen goede waterafvoer en riolering kunnen verzakkingen voorkomen. Door een stabiele, goed verdichte ondergrond te realiseren, worden verzakkingen in jouw bestrating nog beter voorkomen.

Het bestraten van de tuin uitbesteden

Wil jij zeker weten dat jouw tuin op de juiste wijze wordt bestraat? Dan is het aan te raden om het bestraten van de tuin over te laten aan een ervaren stratenmakersbedrijf. Een stratenmakersbedrijf weet alles over het bestraten van tuinen, terrassen en opritten. Ze kunnen jou adviseren over de juiste soort bestrating voor jouw tuin en voeren alle werkzaamheden omtrent het bestraten van jouw tuin voor je uit. Wil jij een stratenmakersbedrijf inhuren voor het bestraten van jouw tuin? Kies dan voor een stratenmaker met voldoende ervaring op het gebied van waterafvoer, riolering en het creŽren van een goede, verdichte ondergrond. Zo weet je zeker dat jouw bestrating op de juiste wijze wordt aangelegd en kan jij er jarenlang onbezorgd van genieten.