Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Zo levert het verhuren van je kamer veel geld op

Je hebt vast wel meegekregen dat de huizenprijzen boven het plafond uit stijgen. Zo zijn de huurprijzen van kamers in Amsterdam met vijf procent gestegen. Voor studenten, die al een kamer weten te vinden, betalen in Nederland gemiddeld meer dan 400 euro. Als je binnenkort je kamer wilt verhuren kan je flink hierop verdienen. Hoe bepaal je een hoge huurprijs? Hierbij ontdek je 3 tips om je kamer meer waard te laten worden.

1.)Verdiep je in de woningwaardestelstel

 

Je mag alleen de huurprijs zelf bepalen als je woning in de vrije woningsector valt. Aan de hand van het aantal punten wordt het type sector bepaald. Voor elk onderdeel van je woning, bijvoorbeeld de zolder en de keuken, ontvang je punten. Het totaal aantal punten bepaalt de waarde van de woning. Via de huurcommissie kan je berekenen hoeveel punten jouw woning heeft.

Valt je kamer onder een sociale huurwoning? Dan zit je aan veel regels gebonden. Dit is het geval als de huurprijs maximaal € 710,68 bedraagt. Voor kamers geldt dat de huurprijs hiervoor met maximaal 3,1 procent verhoogd mag worden.

Als je woning in de vrije sector valt gelden deze regels niet. Je hebt hierbij dus niet te maken met maximale huurpercentages waar je aan moet houden. Wel mag je hier maximaal eens in het jaar de huurprijs verhogen.

2.)Verduurzaam je woning

 

Steeds meer woningzoekenden zijn op zoek naar woningen waar al duurzame maatregelen zijn getroffen. Een gunstige energielabel kan voor extra punten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende groen rond het huis, zoals balkonbloembakken, en zonnepanelen. Als je het niet zeker weet kan je altijd aan een specialist vragen welke maatregelen je moet nemen om de waarde te verhogen.

3.)Investeer in je woning

 

Tot slot is het aan te raden om te investeren in je woning als je een kamer wilt verhuren. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide keuken of een mooie badkamer. Bij een investering van tienduizend euro krijg je extra punten!

 

 

 

Duurzame tuin - Leer hoe u dit idee in de praktijk kunt brengen

Duurzaam tuinieren is een nieuw project in de landschapsarchitectuur. Het idee is om inheemse soorten en hulpbronnen te gebruiken die niet schadelijk zijn voor het milieu. Ze kunnen worden ingezet in publieke, private, condominium en zakelijke stedelijke groengebieden. De keuze voor deze vorm van tuinieren is een manier om van de natuur te genieten en deze tegelijkertijd te behouden.

Deze zorgen zijn aanwezig in de ontwikkeling van een duurzame tuin. Het project houdt ook rekening met de esthetiek, maar het belangrijkste is om een goede omgeving te bieden voor de planten en de minst mogelijke impact op het milieu. Tegelijkertijd worden de meeste materialen die in de structuur worden gebruikt, gerecycled of hergebruikt en worden er natuurlijke hulpbronnen gespaard.

Hoofdkenmerken van een duurzame tuin
In de duurzame tuin wordt de grond rationeel gebruikt. De technieken voor het behoud van de vruchtbaarheid en de bodemstructuur zijn ontworpen om de negatieve effecten op het milieu te verminderen. Bij de keuze van de vegetatie wordt rekening gehouden met de identiteit van de lokale flora en het vermogen van de soorten om regenwater vast te houden en de luchtvervuiling te verminderen.

Omdat ze bestaan uit lokaal aangepaste vegetatie, vereisen duurzame tuinen weinig onderhoud. Deze eigenschap zorgt ook voor een langere levensduur van het landschapsproject. Het gebruik van organische, gerecyclede en hergebruikte materialen biedt een eenvoudigere hantering. Een ander voordeel is het constante bezoek van vogels, vlinders en andere nuttige insecten.

Leer hoe u een duurzame tuin kunt maken

Gebruik inheemse planten
In het algemeen is een duurzame tuin een tuin die zo efficiënt en verantwoord mogelijk gebruik maakt van de beschikbare middelen, waarbij afval wordt verminderd en onnodige uitgaven van die middelen worden vermeden. Daarom is een primaire manier om dit concept in uw tuin toe te passen, het rekenen op plantensoorten die inheems zijn in uw regio en die zich goed aanpassen aan het klimaat en de omstandigheden van het gebied.

Verminder het gazon zoveel mogelijk
Ook om het verbruik van hulpbronnen te verminderen, is een andere veelgebruikte stortplaats het verkleinen van het met natuurgras begroeide gebied. Aangezien het gras voortdurend moet worden onderhouden, met snoeien, maaien en vooral besproeien (wat een grote verspilling van water betekent), is een ideaal alternatief om een deel van de tuin op een andere manier te bedekken. Een duurzaam, betaalbaar en voordelig alternatief is kunstgras.

Het heeft geen irrigatie nodig, hoeft niet te worden gesnoeid, houdt het groene aspect onafhankelijk van het seizoen en heeft nog steeds eenvoudig onderhoud en een levensduur die kan oplopen tot vijf jaar.

Recycled en hergebruikt materiaal opnemen
Het is niet voldoende om alleen de uitgaven voor natuurlijke hulpbronnen te verminderen om een duurzame tuin te maken, het is ook noodzakelijk om te recyclen en te hergebruiken. Dit is een steeds populairder wordende trend in de tuin- en landschapsarchitectuur, omdat het nuttige, het aangename en het ecologisch juiste samenbrengt.

Gebruik van groene energie

Daarnaast kunt u in de tuin groene energie opwekken door gebruik te maken van zonnepanelen of een zonneboiler. U kunt kijken welke energieleverancier voor u het goedkoopste is wanneer u daarnaast zelf energie opwekt. Zo bespaart u snel tot wel honderden euro’s op u gas licht rekening. En u helpt mee aan een duurzame samenleving.

 

Waarom douglas hout het nieuwe hout is.

Douglas hout is een ware opkomende houtsoort die steeds vaker gekocht word en je steeds vaker ziet verschijnen. Voornamelijk voor het gebruik van buitenshuis bouw projecten is douglas hout een houtsoort die steeds populairder wordt. Dit kun je terug zien in de veelzijdigheid waarin het houtsoort beschikbaar is. Zo kun je hem kopen als een gewone plank, rabatdelem, schaaldelen, balken, palen en kant-en-klare schermen. Maar waarom zou je zelf deze houtsoort moeten kiezen boven de zeer duurzame hardhouten soorten of voor de geïmpregneerde tuinhuisjes en meubelen. Lees hieronder waarom het dus zoveel gekozen wordt, het zo populair is en wat het nu eigenlijk is.

Douglas hout.

Douglas hout in het kort, ook wel Oregon Pine in België genoemd, zijn producten, bouwmaterialen en/of een houtsoort die afkomstig is van de Douglas spar. De Douglas spar is een  naadboom die voornamelijk in Europa te vinden is. De naaldboom heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in zijn verschijning. Dit komt door de intensieve aanplant speciaal voor de houtproductie. Het is namelijk een snel groeiende naaldhoutsoort en valt daarmee in de zachthout categorie. Douglas hout heeft een soort rood/roze kleur wat het een soort vurig en warm effect geeft. Daarnaast is douglas hout een massieve houtsoort. Dit betekend dat het een volledig gezaagd hout is en dus niet is samengesteld met meerdere soorten hout, toeslagstoffen bevat of verlijmd is. Douglas hout heeft een aantal zeer prettige product eigenschappen waardoor het hout dus zo aantrekkelijk is geworden. Zo blijkt het goed bewerkbaar te zijn aangezien het een vrij zachte houtsoort is. Het is erg duurzaam voor zowel het milieu en in zijn levensduur. Omdat het dus relatief gezien lang mee kan gaan kan het hout on-verduurzaamd of onbehandeld worden gebruikt. Tot slot is het ook een zeer goedkope houtsoort vooral gekeken naar zijn levensduur, tot in tegenstelling van hard hout.

De uitvoeringen van douglas hout.

Douglas hout is er tegenwoordig ook in vele verschillende verschijningsvormen en uitvoeringen. In dit geval, omdat het een massieve houtsoort is, zit het verschil hem in de zaagwijze en verzaging in de fabriek. Vaak komt douglas hout in een onbehandelde en on-verduurzaamde staat binnen. Vaak wordt de manier waarop het product is afgewerkt uitgedrukt in “(fijn) bezaagd (=ruw/met splinters) of geschaafd (=glad). Ook wordt douglas hout veel gebruikt in samengestelde houtsoorten zoals multiplex en underlayment. Tot slot, zoals eerder genoemd is douglas hout al een zeer duurzame houtsoort. Dit betekend dat hij niet nog eens moet worden behandeld om duurzamer te worden. Hij zou eventueel met beits bewerkt kunnen worden om eventueel zijn levensduur te kunnen verlengen.

Waarom is kiezen voor Swissflex bedden de moeite waard?

Een merk zegt in de praktijk uiteraard lang niet alles. Toch is het zo dat veel mensen bij het aanschaffen van een nieuw bed in het bijzonder kijken in de richting van bepaalde, specifieke merken. Eén van deze merken is ongetwijfeld Swissflex. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de Swissflex bedden door de jaren heen een uitstekende reputatie hebben gekregen. Overweeg jij eveneens om over te gaan tot het kopen van een nieuw bed en ben je ook wel geïnteresseerd in de voordelen die het merk Swissflex met zich meebrengt? Verdiep je dan zeker en vast even in de onderstaande informatie!

Zeer nauwkeurig productieproces van de Swissflex bedden

Een niet onbelangrijk deel van de kwaliteit waar het merk Swissflex om bekend staat is het gevolg van een ongelofelijk nauwkeurig productieproces. Wanneer we dit proces meer in detail gaan bekijken kunnen we direct enkele zaken vaststellen. In eerste instantie valt het bijvoorbeeld op dat er tijdens dat productieproces gebruik wordt gemaakt van een checklist bestaande uit maar liefst 70 verschillende punten. Het bed dat men maakt wordt dus in de praktijk steeds getoetst aan al deze punten. Dit heeft als gevolg dat de matrassen en de lattenbodems van dit merk altijd perfect tegemoet weten te komen aan de strengste normen.

 

Bovenstaande is nog niet alles. Voor verschillende merken van bedden die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze ervoor kiezen om het productieproces zoveel mogelijk te automatiseren. Dat geldt niet voor Swissflex. Verschillende onderdelen van het productieproces bij Swissflex bedden worden manueel uitgevoerd. Het spreekt voor zich dat ook dit handwerk ervoor zorgt dat kopers van deze bedden steeds zijn verzekerd van een sublieme kwaliteit.

Een optimaal slaapcomfort, ongeacht hoe je slaapt

De belangrijkste reden waarom veel mensen niet kunnen rekenen op een goede nachtrust heeft te maken met de verhouding tussen hun bed en de slaaphouding die ze aannemen. Daar heb je bij de Swissflex bedden absoluut geen last van. Ongeacht de manier waarop je slaapt, de technologie waar door dit merk gebruik van wordt gemaakt zorgt ervoor dat je lichaam altijd perfect in balans is. De zogenaamde Swissflex Bridge-technologie bestaat uit zogenaamde zelfregulerende veermodules. Deze modules zorgen ervoor dat er een soort van keten ontstaat die de afzonderlijke latten met elkaar verbindt. Deze veerketen heeft de eigenschap om niet alleen automatisch, maar ook zeer nauwkeurig te reageren op de lichaamsdruk. Bijgevolg past ze zich volledig aan, aan de slaapbewegingen tijdens de nacht. Is voor jou een ergonomisch correcte ondersteuning van cruciaal belang voor jouw gloednieuwe bed? Dan kunnen de Swissflex bedden zeker aan deze verwachting tegemoetkomen!

Conclusie; Swissflex bedden zijn een absolute aanrader!

Er zijn tegenwoordig op de markt heel wat uitstekende merken met bedden terug te vinden. Dit gezegd hebbende is het zo dat het merk Swissflex zich door de jaren heen als geen ander heeft weten te bewijzen. Niet voor niets heeft dit merk reeds meer dan 60 jaar ervaring op moment van schrijven. Hoe dan ook, wil je een nieuw bed kopen en kijk je daarvoor in de richting van Swissflex? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze bedden zich absoluut kenmerken door heel wat zeer interessante voordelen!

 

Opvolging van de buxus

Al vele jaren is de buxus een populaire haagplant. Door zijn groenblijvende bladeren, uitstekende winterhardheid en veelzijdigheid als zowel lage- als hoge haag is deze in veel tuinen in Nederland terug te vinden. Echter zijn er - mede daardoor - ook veel buxusziekten ontstaan en ongedierte zoals de buxusrups en buxusmot. Dit resulteert in bruine, kaalgevreten buxushagen. Kunt u het beste het ongedierte bestrijden of de gehele buxus vervangen? 

Buxus bestrijden

De buxusrups eet de bladeren op, wat zorgt voor een kale buxushaag. U kunt de buxusmot en -rups bestrijden, echter vergt dit een hoop doorzettingsvermogen daar er dan continu en voor altijd bestreden moet worden. Ziet u bladeren met eitjes erop? Knip deze er direct af en gooi het afgeknipte blad weg. Een biologische wijze om ook van de buxus af te komen, is om nestkastjes voor vogels op te hangen. Vogels eten namelijk de buxusrups op! Ook kan het bemesten van de bladeren helpen. Dit maakt het eten van de bladeren minder aantrekkelijk voor de rups waardoor een kale haag kan worden voorkomen. Ook kunnen aaltjes ingezet worden om de buxusrups te bestrijden.

Het vervangen van de buxus

Mocht u niet continu bezig willen zijn met het bestrijden van de buxus, kunt u altijd ervoor kiezen om de buxushaag te vervangen. Zo zijn er meerdere vervangers verkrijgbaar bij Buxusvervanger.nl. De meest populaire buxus vervanger is de Ilex crenata, ook wel Japanse hulst genoemd. Dit buxusalternatief heeft veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus en is zowel in te zetten als lage haag of hoge haag en uitermate geschikt als border of tuinafscheiding. Er zijn verschillende soorten Ilex, ieder met zijn of haar eigen kenmerken qua vormgroei en type en kleur blad. Ze zijn allemaal groenblijvend en hebben kleinere bladeren, gelijk aan de buxus, met één verschil: niet vatbaar voor buxusziekten of buxus-ongedierte. Zo heeft u gegarandeerd een mooie, groenblijvende haag en bent u af van de kale buxus en heeft u geen omkijken meer naar het bestrijden van de buxusrups en - mot.