Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Weetjes over de beukenhaag

De beukenhaag is een bekend fenomeen in de Nederlandse tuinen. De beukenhaag is goed te herkennen aan zijn glanzende bladeren. De beukenhaag is zo bekend in de Nederlandse tuinen omdat het een natuurlijke sfeer en uitstraling creëert. Beukplanten.nl vertelt in dit artikel meer over de beukenhaag.

Eigenschappen van de beukenhaag

Het fijne aan de beukenhaag is dat hij bladhoudend is. Je hebt dus geen afvallende bladeren die het gazon in je tuin kunnen verpesten. Daarnaast is de beukenhaag ook perfect voor het nederlandse klimaat. Waardoor veel mensen traditioneel  voor de beukenhaag kiezen in hun tuin. Het mooie ervan is dat de beukenhaag in de herfst verkleurt naar echte herfsttinten. Daarbij kun je ook ervoor kiezen om niet de traditionele groene beukenhaag te nemen maar de rode beukenhaag.

Verjongen van de beukenhaag

Als de beukenhaag een tijdje niet is onderhouden en er verwaarloosd uitziet is het belangrijk om de beuken te verjongen. Dit kan door de oude stukken weg te snoeien,waardoor de jongere takken en blaadjes een nieuwe kans krijgen. Dit wordt ook wel verjongingssnoei genoemd. Bij het snoeien van de beukenhaag is het wel belangrijk dat er niet helemaal wordt teruggesnoeid tot aan de stam, want dan is de haag namelijk niet meer te herstellen. De beukenhaag moet ongeveer voor de helft worden ingekort. Dit in combinatie met het bemesten van de beukenhaag 2x per jaar. Dit houd de beukenhaag namelijk mooi en gezond.

Beukenhaag kopen bij een specialist

Ben je overtuigd over de beukenhaag en wil je dolgraag een beukenhaag in de tuin planten? Dan hoef je alleen nog op zoek naar een specialist op het gebied van de beukenhaag. Kijk daarbij ook direct welke beukenhaag meer geschikt is voor jouw tuin. De groene of de rode beukenhaag of wil je juiste een combinatie ervan. Weet je het niet precies dan kun je het natuurlijk ook altijd nog navragen bij de specialist op het gebied van de beukenhaag.

 

Een leven zonder stroom is ondenkbaar

Stroom is nodig om een huishouden te kunnen runnen. Mensen kunnen hier niet meer zonder mee. We gebruiken het om ons huis te verwarmen en om te kunnen koken. Zonder stroom zou je niet meer onder een warme douche kunnen staan, je telefoon niet meer kunnen opladen of geen televisie kunnen kijken. Een leven met enkel kaarslicht kunnen we ons niet meer voorstellen. Een huishouden heeft gemiddeld zo’n twintig verlichtingsbronnen. Vergeet je soms hoe belangrijk deze energievoorziening is? Denk dan terug aan die keer dat de stroom uitviel!

Wat is grijze stroom?

In Nederland wordt gebruik gemaakt van energie, zowel grijs als groen. Het verschil hiertussen is dat bij groene stroom energiebronnen op duurzame wijze worden verkregen. Windenergie en zonne-energie zijn voorbeelden hiervan. In Nederland doen steeds meer mensen mee aan duurzame energie. Grijze stroom is meestal niet duurzaam, doordat bij elk gebruik de brandstoffen elke keer minder worden Ook de stroomproductie uit kerncentrales valt onder grijze energie. Deze fossiele brandstoffen raken een keer op. Het duurzaam verkrijgen van energie is een goed alternatief.

Is vergroende stroom hetzelfde als groene energie?

Niet alle grijze energie is even vervuilend. Daarbij blijkt het vaak goedkoper en daardoor kunnen er voordelige energiecontracten worden aangeboden. Toch gaan energieleveranciers zich steeds meer op groene stroom richten. Dan bestaat er ook nog de term vergroende energie. Dit klinkt mooi, maar dit is gewoon grijze stroom die niet duurzaam is opgewekt. Sommige energieleveranciers maken hier wel gebruik van. Ze kunnen uit het buitenland certificaten verkrijgen, om op de grijze stroom een andere naam te plakken: vergroende stroom. Een duidelijk voorbeeld van sjoemelpraktijken. ga jij voor de goedkoopste energieleverancier of de meest duurzame energieleverancier?

Groene stroom is het meest milieuvriendelijkst

De meeste leveranciers bieden dus tegenwoordig groene stroom aan. Probeer energie vergelijken om de verschillende deals onder elkaar te zien. Dit wordt op Europees niveau gestimuleerd en is zeer milieuvriendelijk. Maar het wordt met name steeds meer aangeboden, omdat veel huishoudens duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit komt omdat het natuurlijke en schone producten zijn die de groene energie leveren. Er is geen sprake van milieuvervuiling. Groene stroom is verreweg het meest milieuvriendelijk. En het gaat om energie wat iedereen nodig heeft. Nu en in de toekomst. Essentieel en onmisbaar.

Hou jij van de natuur? Zo breng je de natuur in je tuin

Ben jij echt iemand die zich het prettigst voelt in de natuur? Dan kunnen deze tips je misschien wel helpen om de natuur ook een beetje in jouw tuin te brengen. Je hoeft namelijk niet een strakke en betegelde tuin te hebben om er in de zomer gebruik van kunnen te maken. Wil jij weten hoe je een echte natuurtuin krijgt? Dat lees je in dit artikel.

 

Bloemen en planten

Als mensen denken aan te natuur dan denkt iedereen gelijk aan bloemen en planten. Dit kan je ook terug laten komen in je eigen tuin. Als je opzoek bent naar een kleurrijke tuin dan kan je kiezen voor planten zoals de hortensia, lavendel, camellia of rozenstruik. De hortensia is een plant die er in verschillende kleuren is. Een camellia is een sierlijke struik met roosachtige bloemen. Doe de planten in mooie plantenbakken of verpot ze in jouw tuin. 

 

Een vijver

Wat ook een heel natuurlijk gevoel geeft, is een vijver in de tuin. Om ervoor te zorgen dat de vijver waterdicht is en het niet opgenomen wordt door het zand, heb je vijverfolie nodig die je in het gegraven gat legt. Ook heb je een vijverpomp nodig, die zorgt ervoor dat je een gezonde en schone vijver behoudt. Om de natuur nog meer terug te laten komen, is het leuk als je waterplanten plaatst. 

 

Moestuin

Om je tuin helemaal af te maken kan je een moestuintje beginnen. Je moet de grond goed voorbereiden. Je moet niet te diep zaaien, hierbij is de kans groter op rotten. Je kan er ook voor kiezen om eerst de moestuin in potjes te doen en dan later te verpotten. Zo kan je allerlei lekkere groenten uit je eigen tuin eten. 

 

Welke tuinmeubilair passen bij je tuin?

Wanneer je nieuwe tuinmeubels wilt gaan kopen is het de vraag waar je voor moet gaan. Natuurlijk is het afhankelijk van de ruimte die je hebt en wat je persoonlijke voorkeur heeft. Het tuinmeubilair moet natuurlijk ook van een goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het belangrijk om het voor de juiste prijs te kopen. Waar moet je nog meer op letten? 

De stijl van de tuin 

Kijk naar de stijl van de tuin en ook welke stijl tuinmeubelen hier het beste bij past. Is het een natuurlijke tuin? Een exotische tuin? Moderne tuin? Kleurrijke tuin of een meer traditionele tuin? Op basis van de stijl is het mogelijk om een goede keuze te maken. Ook is de grootte bepalend voor het soort tuinmeubilair. Een klein balkon krijgt andere tuinmeubels dan een grote tuin.  

Loungeset of actieve tuinset? 

Het is heerlijk om te genieten van de tuin door er heerlijk te chillen. Zeker als je een veranda hebt is een loungeset een goede keuze. Je kunt dan lekker ontspannen genieten van een drankje of wat te eten. Wanneer je veel leest en liever wat hoger zit is een traditionele tuinset natuurlijk wat mooier en beter. De krant lezen met een kopje koffie of uitgebreid eten is dan geen probleem. 

Een veranda 

Wanneer je een veranda hebt is het heerlijk om een paar mooie tuinmeubels te kopen. Een veranda op zichzelf is al volop genieten van de tuin. Daarbovenop de juiste tuinmeubels maakt het helemaal af. Maak de juiste keuze uit de verschillende tuinmeubels die te koop zijn. Kies voor kwaliteit om er vele jaren gebruik van te maken. Het is beter om iets meer geld uit te geven om er zo langer van te genieten dan om snel weer nieuwe tuinmeubels te moeten kopen. 

 

Wat is het beste visvoer voor jou vijvervissen?

Wist jij dat het soort visvoer enorm belangrijk is voor de gezondheid van zowel de vissen als de gezondheid van de vijver? Het is een onderwerp dat niet vaak wordt besproken, maar wel degelijk belangrijk is om te weten als vijvereigenaar. Het visvoer moet worden afgestemd op het soort vissen en de hoeveelheid vissen in verhouding met de grootte van je vijver. In dit artikel lees jij wat het beste visvoer is voor jouw vijver.

Welke soorten visvoer zijn er allemaal?

Allereerst moet in kaart worden gebracht welke soorten visvoer er zijn, want hoe kun je anders weten waar je uit kunt kiezen. In Nederland zijn er vijf verschillende soorten visvoer:

Vlokken of schilfers

Dit is de meeste bekende en meest gebruikte vorm van visvoer. Naar schatting bestaat ongeveer 90% van het visvoer op de markt uit vlokken of schilfers. De vlokken bestaan uit samengeperste voedingsstoffen die drijven op het water. Mits je niet te voer geeft blijven de vlokken drijven aan het wateroppervlak en zinkt het niet naar de bodem. Dit is gunstig voor de gezondheid van je vijver aangezien het voedsel hierdoor niet gaat rotten.

Drijvende sticks voor grote vissen

Deze vorm van visvoer wordt voornamelijk gebruikt voor grotere vissen. Ook de sticks blijven drijven aan het oppervlak, hierdoor moeten de vissen naar boven komen en kan je de vissen goed aanschouwen.

Korrels voor het groeien van je vis

De korrels worden gebruikt om het gewicht van vissen te laten nemen. Ook hierin zitten voedingsstoffen, maar deze korrels nemen ook vocht op. Dus als de vis deze doorslikt zetten deze uit in de maag van de vis.

Pastilles voor de bodemeters

Pastilles zijn zware, compacte tabletten die naar de bodem zinken. Voornamelijk grondvissen hebben deze vorm van visvoer nodig.

Het is dus afhankelijk van wat voor vissen jij hebt en welk formaat de vijver heeft.