Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Bloembollen online bestellen

Rond de oktobermaand zie je ze om je heen in de diverse tuincentra, winkels en supermarkten al verschijnen: de bloembollen. Zakken of kistjes vol met tulpen-, crocussen-, hyacinthen- en narcissenbollen in diverse kleuren en het aantal bollen per verpakking. Tegenwoordig is het aanbod excotische bloembollen ook veelvuldig aanwezig. Denk eens aan Canna's, Eucomis en Aronskelken. Deze bloembollen moeten voordat de vorstperiode begint de grond in om zo in de lente van de eerste bloemen te kunnen genieten. Van die eerste tekens van de lente wordt ieder mens blij. Zomerbollen verfraaien je tuin en zijn een leuke aanvulling op de vaste planten die dan nog niet echt veel kleur en fleur aan de tuin geven. Niet alleen voor in de border, maar ook toepasbaar in potten en manden of om je balkonnetje op te fleuren. Denk er wel aan dat bollen in potten en manden pas naar buiten kunnen na de ijsheiligen. Er is volop keuze en er zijn vele mogelijkheden om ze aan te schaffen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dit vanuit je luie stoel achter je computer te regelen. We worden in dat opzicht, lijkt het wel, steeds makkelijker, alles is online te koop dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je googled "bloembollen" en je krijgt in de zoekmachine een scala aan sites waar je terecht kunt. Vaak geven deze sites tegelijkertijd nuttige tips en plantinstructies.

Het bestellen en de aflevering

Aan het transport van de bestelling hangt echter wel een prijskaartje. Maar het kan voorkomen dat die kosten vanaf een bepaald bedrag niet in rekening worden gebracht. Woon je in het buitenland dan kunnen die transportkosten aardig oplopen en zul je moeten afwegen of je het er voor over hebt, want speciaal voor de aanschaf van bloembollen naar Nederland rijden is ook een dure aangelegenheid. Er is veel concurrentie en dus moet je wel goed kijken naar voorwaarden,de prijs en portokosten, daarin zijn grote verschillen. D.m.v. aantrekkelijk foto's kun je de bollen op kleur en soort kiezen. Houd je van een bont geheel of blijf je liever bescheiden en kies je voor "ton sur ton"? De voorpret van een perk met tulpen en andere lenteboden is al een feestje op zich.