Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Informatie over de lavendel in tuinen

De lavendel is een veel voorkomende plant in tuinen in Nederland. Het hele jaar door zien ze er mooi uit en ruiken ze heerlijk. Kenmerkend aan de lavendel zijn de blauw-paarse bloemen. Ze kunnen als losse struik aangeplant worden, in pot of meerdere naast elkaar als border.

Lavendel aanplanten

Lavendel planten wij bij Gijtenbeek Tuinen vooral in het voorjaar aan, tussen maart en juni. Hier zijn meerdere soorten van, zoals de Lavandula angustifolia ‘Munstead’ en de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’. Deze populaire varianten van de Lavendel verschillen met name qua kleur en de standplaats. Eerstgenoemde is iets lichter van kleur en is uitstekend bestand tegen kou en wat vochtigere standplaatsen. De Hidcote daarentegen heeft weer prachtige bloemen in wit, roze, paarse of blauwpaarse.

Snoeien

Het snoeien doet u in de voorjaarsperiode en najaarsperiode. Bij jonge planten adviseren wij dit sowieso tweemaal per jaar te doen, zodat de Lavendel zich sneller gaat vertakken. Doe dit door in het voorjaar de planten zo diep mogelijk terug te snoeien. Houd hiervoor zo’n +/- 15 centimeter aan boven de grond. Om ervoor te zorgen dat er weer mooie bloemen aan komen, kunt u de grijze bladeren eraan laten zitten. Na de bloei kan er wederom gesnoeid worden. U haalt dan de uitgebloeide bloemstengels eraf. Doordat u ze op deze manier op de juiste manier onderhoudt, zorgt u voor mooie, volle planten.

Ook genieten van de Lavendel?

Wilt u ook deze mooie, paarse bloemen in uw tuin hebben? Neem dan contact met ons op! Wij plaatsen deze planten graag in uw tuin. Ook kunt u ze uiteraard zelf aanschaffen bij tuincentra of via specialisten online. Mocht u ze als border plaatsen, denk dan goed aan hoeveelheid stuks die u nodig heeft. Zo bent u er zeker van dat u niet teveel of te weinig planten aanschaft.