Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Euonymus Japonicus aanplanten in de tuin

Wanneer u een liefhebber bent van groen in uw tuin, houdt van een winterharde groene haag en geen zin hebt aan veel onderhoud is het een goed plan om een Euonymus Japonicus haag aan te planten. Ook is de Euonymus Japonicus voor iedere snoeivorm heel geschikt. De plant kunt u solitair aanplanten of in een pot op het terras behoort dus zeker tot de mogelijkheden. De naam zegt u misschien niets maar de Euonymus Japonicus kennen we ook wel onder de naam Japanse Kardinaalsmuts of Green Spire. Het heeft prachtig gevormde blaadjes die licht gekarteld zijn en een glanzende donkergroene kleur hebben. Omdat de Euonymus Japonicus van oorsprong uit Japan komt is het gewend aan een zeeklimaat. Daar horen koude winters bij en daarom blijft het gehele jaar door mooi groen. 

De Euonymus Japonicus haag 

De Euonymus Japonicus  is een ijzersterke plant met een prachtig uiterlijk en past bij iedere tuininrichting. Het lijkt veel op een buxus maar is resistent tegen schimmelziektes en aanvreting door de buxusmot. Met deze vervelende zaken heeft de buxus de laatste jaren helaas wel te maken waardoor ze bruin en dor worden. Daarom wordt de Euonymus Japonicus ook wel gezien als een volmaakte buxusvervanger. Het kan op iedere standplaats worden aangeplant en groeit net iets sneller dan u van een buxus gewend bent. Dat wil niet zeggen dat het tot grote hoogte uitgroeit maar een maximum van zo’n 80 centimeter bereikt. Met de Euonymus Japonicus vormt u een lage en compacte groene haag waarvan u jaar in jaar uit kunt genieten.

Euonymus Japonicus kwekerij

Om de allerbeste Euonymus Japonicus te kopen moet u beslist bij Euonymusjaponicus.nl zijn. Alle planten komen uit de eigen kwekerij en ze leveren het gewenste aantal razendsnel tegen zeer lage prijzen. De Euonymus Japonicus wordt zorgvuldig en met veel aandacht opgekweekt waardoor ze uitgroeien tot oersterke en prachtige exemplaren. Dat is waarom u zelfs 3 maanden groeigarantie krijgt. De haagplant heeft een eigen site waarop allerlei handige tips te vinden zijn en u de planten kunt bestellen. Ook een vrijblijvende offerte opvragen behoort tot de mogelijkheden. Meer weten over de Euonymus Japonicus kwekerij? Bezoek de site van Euonymusjaponicus.nl