Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Deze planten mogen niet ontbreken in een onderhoudsarme tuin

Wil jij graag genieten van een prachtige groene tuin, maar heb je niet veel tijd voor het tuinonderhoud? Dan is een onderhoudsarme tuin iets voor jou. Een onderhoudsarme tuin is zo ingericht dat het onderhoud van de tuin minimaal is. Dat betekent dat de bestrating, de beplanting en de erfafscheiding weinig onderhoud behoeven. Een onderhoudsarme tuin laten aanleggen zorgt er voor dat jij minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van jouw tuin, zodat je meer tijd overhoudt om er van te kunnen genieten. Wil jij een onderhoudsarme tuin aanleggen en ben je op zoek naar passende beplanting? Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke planten niet mogen ontbreken in jouw onderhoudsarme tuin.

Bodembedekkers

In een onderhoudsarme tuin is onkruid niet welkom, omdat het bestrijden van onkruid veel tijd kost. Om onkruidgroei te voorkomen zijn bodembedekkers daarom onmisbaar. Bodembedekkers zijn laagblijvende planten die over de bodem groeien en de bodem volledig bedekken. Omdat bodembedekkers de bodem volledig bedekken, is er geen ruimte voor onkruid. Hierdoor ben je geen tijd meer kwijt aan onkruid wieden.

Siergrassen

Wil jij dat jouw onderhoudsarme tuin een vriendelijke en sierlijke uitstraling krijgt? Dan zijn siergrassen onmisbaar. Siergrassen zijn prachtige grassen die de tuin een zachte en vriendelijke uitstraling geven. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en soorten. Zo kan je kiezen voor siergrassen met een blauwige gloed of siergrassen met een prachtige roze bloei. Het grote aanbod siergrassen zorgt er voor dat er voor elke tuin een passend soort verkrijgbaar is.

Klimplanten

Ook in een onderhoudsarme tuin kan je genieten van een natuurlijke, groene erfafscheiding. Door bijvoorbeeld een klimop tegen een ijzeren raamwerk op te laten groeien, creëer je op eenvoudige wijze een prachtige groene erfafscheiding die gemakkelijk te onderhouden is en weinig onderhoud behoeft. Op zo nu en dan een kleine snoeibeurt na behoeft de klimop nagenoeg geen onderhoud, waardoor jij altijd direct van jouw mooie groene erfafscheiding kunt genieten.

Tuinplanten kopen voor een onderhoudsarme tuin

Wil jij tuinplanten kopen voor een onderhoudsarme tuin? Jouw onderhoudsarme tuinplanten koop je vandaag de dag eenvoudig online bij een planten webshop. Door jouw tuinplanten online te bestellen hoef je niet het dichtstbijzijnde tuincentrum te bezoeken, maar kan jij jouw bestelling gewoon vanaf de bank samenstellen. In een planten webshop vind je een groot aanbod tuinplanten voor een onderhoudsarme tuin. Voor elk budget en elk soort onderhoudsarme tuin zijn er passende planten verkrijgbaar. Na het afronden van de betaling worden jouw tuinplanten voorzichtig verpakt en zorgvuldig vervoerd naar jouw woning of afleveradres, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt met jouw onderhoudsarme tuin.